O nama

Firma Sanicula Co D.O.O.

   

Sanicula Co D.O.O. je firma u privatnom vlasništvu sa osnovnom delatnošću proizvodnja lekovitog bilja i etarskih ulja.

    Proizvodnja samoniklog lekovitog bilja se obavlja u pogonu u selu Gornja Mutnica kod Paraćina. Proizvodnja se obavlja u prostoru od 2.000 m2 u sušarama ukupnih kapaciteta 5.000kg sirove mase na dan. Većina bilja koje se preradi u pogonu sakupi se na planini Južni Kučaj koja je potpuno ekološki čista sredina.

    Bilje sakupljaju obučeni sakupljači koji organizovano rade na terenu uz potpunu kontrolu količina i kvaliteta i uz stalno prisustvo nadzornika iz firme. Roba sa terena se transportuje sopstvenim teretnim vozilima do sušara, tako da je put robe od staništa do prerade i pakovanja pod punom kontrolom radnika firme.

   Proizvodnja plantažnog lekovitog bilja se obavlja u Gornjoj Mutnici kod Paraćina na oko 200 Ha. Od toga najviše se gaji smilje (Helichrysum Italicum) - na110 Ha, ostale kulture žalfija (Salvia officinalis) , matičnjak (Melissa officinalis), timijan (Thymus vulgaris), lavanda (Lavandula angustifolia), vresak (Satureja montana), divlja šargarepa (Daucus carota), hajdučka trava (Achillea millefollium) i origano (Origanum heracleoticum).

Deo proizvodnje se odvija u organskoj sertifikaciji a deo u konvencionalnoj. 

 Svo plantažirano bilje se destiliše i iz njega se proizvode etarska ulja.

  

Sanicula co d.o.o.

Biljke se beru na padinama Južnog Kučaja - u ekološki čistoj sredini.

Padine Južnog Kučaja - gde se u ekološki čistoj sredini sakupljaju biljke.

Berba sremuša.

Berba sremuša.

Berači na okupu.

Berači na okupu.

Kontakt

+381 (0)60 555 4 737, +381 (0)60 740 2 678
info@sanicula.rs
Gornja Mutnica, 35250 Paraćin
SRBIJA